Thursday, August 7, 2008

AKAN DATANG

HAR! HAR! HAR!

harap besabar ye.
saja tak masukkan apa-apa entri pasal nak bagi korang semua besabar.
bukankah sabar itu sebahagian dari IMAN.


insyAllah... akan datang!

HEH!

05 sya'aban 1429hijrah - 07 0gos 2008


60 comments:

eddie dewanaga said...

huh, gua ingat dah on..
hehehe...
bro, taruk si melissa bro,
gua rindu beb dgn dia, jgn lupa slash n' black skali...

gayour said...

eddie dewanaga
nampak sangat lu jenis naga yang tak sabar! HEH!

all we need is just a little patience

Q said...

apakah?

gayour said...

_g
apo hal atau apo nak dikato?

ekau layan lagu 'apo nak dikato' dulu la jang.

Kalamtimur said...

teruja yang amat. har har har, ingatkan dah ada galeri

gayour said...

kalamtimur
ni bukan la galeri yang hebat mana cikgu. tak tau la, mungkin tak jadi kot. heh!

Muhamad Lutfie said...

salam gayour
wahhh ku jumpa gayour pnye blog.cartoonist feberet masa layan ujang muda2 dlu.aku suka jgak sama exposure metal dalam artwork kau!waahhh sungguh teruja jumpa blog kau.get it started soon:D

gayour said...

muhamad lutfie
tahniah kerana encik berjaya jumpa blog gua ni. tq kerana pernah meminati karya2 gua. yeahhh!

Muhamad Lutfie said...

gayour,ko takde ke blog komentari metal?or likely metal plus artwork ko.probably aku expect the dark side of your interest.harhar!

p/s:den org nogori gak.lopeh ni den 'skeaping'.haha

gayour said...

muhamad lutfi
komentari metal?
ekau poie ko blog encik eddie dewanaga kalo nak metal campur jiwang-jiwang sket. harharhar!

eddie dewanaga said...

hehehe...
metal itu penggerak minda,
cinta itu pencetus idea..

melissa! ooo melissa...
abg eddie dtg ni, bersama cinta & harapan, bersama ESP hitam KH-3 signature, yg bertatah active humbucker EMG 81 utk sound yg garing & garang..

gayour said...

eddie dewanaga
anak muda bercinta
orang tua buat dono saja!
heh!

kali pertama gua layan lagu 'melissa' yang mendayu-dayu puluhan tahun yang lalu, trus tangkap cintan dengan riff dan nama tu. maka lahir la karakter NORMELISSA

melissaaaa you're my....

Muhamad Lutfie said...

bilo nak setat eh ni gayour oi.nak tunggu DEATH MAGNETIC rilis jugak ko?ko nak tunggu ghayo?ko nak tunggu kau kawen?

heheh

gayour said...

muhamad lutfie
entah la... guapun tak tau bila nak start ni. ARGHHHHH!

faizalmukhtar said...

AKU BANTAH PENUBUHAN BLOG TAMBAHAN INI! AKU AKAN HANTAR PETISYEN KEMUDIAN.

guabawang said...

takde apa saje nak tulis 'saje je'..

gayour said...

faizalmukhtar
har fragin har! bantahan diBOOOO layan!

nantikan kehebatan blog ni ya budak pengakap! harharhar!

guabawang
jangan la pakcik buat lawak 'saje je' cam ni lagi. tetekan koi! buang karan tul!

a.k.a SUXX said...

tak sabar gwe nk tgk hasil2 rare dan sebalik tabir Bro ni,cepatla update.heh

gayour said...

a.k.a suxx
iyo la. bilo gua rajin nanti gua masuk an la apo yang gua nak masuk an. sekarang ni gua masih malas la plak. heh!

sabar yo la.

gumbleed said...

hek'eleh bro, bazir klik je gua ke sini..
susah2 sangat ko nak masukkan entri/artwork, bagi kitorang je lah conteng2 pastu posting kat sini. ala-ala fan tribute gituuuu..

kepala otak aku memang 'kebabow!!'

pak ngah rep said...

huh.. apo motip 2nd blog nih.. motif kerawang2 takdo la pulak.. tunggu je la..

gayour said...

gumbleed
haha! sori la buang karan encik masuk ke blog yang ni. sabar! sabar! dah nak masukkan bahan dah ni...

pak ngah rep
ontah la. guapun tak tau apo motif sebenar gua rasmikan blog ni. apo yo? ARGHHHHHHHHHHHHHHHH!

alif-mikail said...

We want slash.. rindunye karektor ni..

koi teruja ni bro gayour..

uuu.. ni free ke kena bayar entertainment fee .. (sengih²)

poyotito's said...

cilakak!gayour dah blog!
lu jaga hari-hari gua datang komen.

kill!kill!die!die!
wei lambok takda blog?

gayour said...

alif-mikail
SLASH's back!
nantikan kemunculan beliau kat sini.

poyotito's
lu komen, gua komen lu balik!
time to KILLKILLKILL!

aidilangelo said...

Salam brader.
Teman ni minat benor dengan komik2 mike. ade juge membeli, esp. Koleksi Bersama Selamanya vol. 1 n 2. Yg no 3 haghap xketemu / kewujudannye xawok rasai. Ade mane2 kedei buku yg kompem ade x?

P/s: walopon ending B.S. agak "pantas", teman tetap nyokong abeh2 siri B.S. Sbb kalo mike nk tau, komik ni le buatkan teman disangka Black Metallist oleh kawan2 skolah dlu. Hahaha!

Jemput masuk blog awok--> http://www.aidilangelo.com

gayour said...

aidilangelo
terima kasih kerana pernah menyokong industri kartun tanahair dan meminati karya gua.
koleksi bersama salamanya no 3? itu adalah hak moy pub untuk mnenerbitkan atau tak. setakat ni hanya ada dua volume saja.

memang ada karakter berjiwa black metal dalam 'bersama selamnya, tapi tuduhan pada lu tu hanya tinggal kenangankan... heh!

terima kasih

hans said...

bro gayour...
anda dengan kartunis Lambok satu department kah>??
kimsalam dkt dia yah....

gayour said...

hans
beliau tak sama tempat kerje, majalah dan department dengan gua. gua di planet marikh, beliau kat planet pluto.

Taufiq Alhakim said...

cakap yo ,maso tak cukup,sonang baitu..

gayour said...

taufiq alhakim
haha!
masa yang diperuntukkan memang cukup, 24 jam sehari. gua yang rasa tak cukup pasal tak bijak menguruskan masa. tu la pasal tak update apa2 kat galeri gua ni.

arghh!

erma said...

asskum bro gayour... nak wat permintaan nie.. leh wat amar .. hero in bersama - selamanya as wallpaper.... xder lgi ker citer tu...jenuh sy mncri seantero dunia nak wallpaper gmbr amar...

Alif Lam said...

askum, bro gayour... nak buat saprais apa smpai 5 bulan peram blog nih.. misti nak keluar 1 novel komik agaknye..

klu ada buat event atau bengkel melukis komik bagitaulah ye.. saya mmg minat melukis sjak kecil dan saya juga gemar baca buku teks sekolah rendah saya..

lagi best kalau buku teks tu tebal, sebab saya boleh lukis kartun kecik kat tepi tiap2 muka surat dan buat wayang komik saya sendiri..

saya dan rakan2 kerap berkongsi & bertukar2 buku teks ketika itu. dan perkongsian cerita komik animasi kami terhenti bilamana dikantoikan oleh guru kelas kami..! huhuu..!

BudAk hijAu said...

sy sungguh tercabar!!

adeh!

gayour said...

erma
amar? ada lagi yang ingat dan suka pada karakter amar rupenye.
nanti gua fikirkan pasal wallpaper ni.
tq

alif lam
gua tak tau cane nak start. ada banyakkkk bahan nak disumbat untuk tatapan semua yang sudi singgah tengok galeri yang senyap sepi ni.

yeah! menconteng buku sekolah menang syok. masa tu memang kreatif tak ingat!

i love skool when it's closed!

budak hijau
gua lagi tecabar nak melayan galeri ni. tak tesahut-sahut cabaran lagi ni.

heh!

ku lihat hijau...

Hulubalang Derhaka said...

Ada blog rupanya bro nih..!!
Selamba laa gua link kat blog gua ye?..

mangkuk statik said...

Maak ooi aiii. Bersusun susun komen macam org nak masuk stadium tengok konsert inul. Tapi yg peliknyer stadium tak bukak2 pon.
Weiii!! Kami mau duit kami balik!! DAn letih aku beratur sampai dah bertambah kepanjangan bulu ketiak aku sepanjang 2 inchi suku!
Ke kau nak lawan ujang yg komen dah sampai sejuta baru nak letak post baru?

Eym said...

Assalamualaikum...
brader, cuba brader check blog saya, eym-artist.blogspot.com. Sebarang komen dan pendapat brader adalah dialu-alukan...

gayour said...

hulubalang derhaka
selamat datang dan terima kasih

mangkuk statik
baru penganjur untung cam ni. harharhar!

eym
waalaikumsalam
kutuk mengutuk punye pasal, gua pasti singgah tengok dan kutuk apa yang patut.

aXe said...

ceh..
mng sje je ni kan bro???
huhu....

gayour said...

axe
gua memang nak sumbat segala yang bekaitan pasal kartun/lakaran/lukisan gua kat sini. masalahnye tak tau bila boleh sumbat!
ARGHHH!

attack of the mad axeman
MSG

Eym said...

Assalamualaikum, terima kasih kerana memberikan komen yang jujur dan berterus-terang tentang lukisan saya...mana nak cari buku brader gayour kat Kuantan?

gayour said...

eym
sila layari website alaf 21

www.alaf21.com.my

atau emel tanye kat mana kedai yang dekat dengan rumah encik kat kuantan sana - alaf@alaf21.com.my

nak tipunpun boleh -
03 5511 8820/21

atau klik kat cover buku MELKUKIS KARTUN CARA GAYOUR tu.

tq. selamat melukis kartun!

rockmetaller said...

brader gayour!!!tolong la wat komik tentang budak2 metal lagi!!!tolong lah!!!huhu...pastu gua nak beli la cte brader wat dulu...ala..bersama selamanya...(ade lagi ke???)kalau ade simpan nak sanagt beli!khazanah negara tu...

kayu hanyut said...

assalammualaikum bro Gayour..akhirnya jumpa gak....hhahahha....Rindu kat cite "bersama selamanya ngan slash n'black"...tip top cite tu...masa taun aku sekolah menengah...punya la minat bro...tak duit nak beli majalah pakat2 share duit...(duit skolah la jadi mangsa...wakaakkaka)..photostat pun penah wat bro...apa tak nya miss yg lama2 dulu...paint atas t-shirt(semestinya Amar..bersama selamanya)masa tu mana ada sticker cam la nie...kat helmet lukis pakai maker je...

oRen said...

(sedang bersabar)

gayour said...

rockmateller
buat cerita budak2 rock bukan la susah sangat. yang susah ialah apa yang ingin disampaikan?
gua fikirkan cadangan encik ni.
tq

kayu hanyut
terima kasih kerana pernah meminati dan 'susah-susah' kerana cerita/karakter yang gua buat. gua sangat menghargainya sebagaimana kayu hanyut yang sangat bermanafaat pada orang yang hanyut di laut atau sungai...

oren
ini satu penghargaan besar kerana kartunis dan ilustrator hebat generasi baru seperti encik oren sudi singgah menjenguk blog gua. terima kasih.

yeah... just a little patient. heh!

Your Average Mat said...

hello abg gayour. Mmg saya minat kartun2 abg dari kecik lagi. Cayalah buat blog..

Update2! hehe.

gayour said...

your average mat
terima kasih banyak-banyak.

Cg said...

tediaaaaaaaaaaa


ni la mamat yang buat aku sebuk2 mintak duit kat mak aku time kecik2 nak beli buku ha ha ha

Cg said...

http://chronicgerillagallery.blogspot.com/


lupa nak drop link

B3@r D 3@73r said...

Salam bro,
Saye memang minat ngan crite Bersama Selamaya karya bro tu...itulah salah satu sbb saya bli mag. Ujang dulu..walopon mase skool dulu blnaje rm10 seminggu,duk asrama lak tu..member plak bkn tau nk share bli..misti nk tunggu aku gak bli..ces..

Bile saye tau bro ade kuarkan buku pasal lukis kartun..saye pon terus cr kat MPH midvalley..xde kate mamat jg kaunter tu..keciwa..

Kebetulan Jumaat hr tu saye g kat pesta buku wat kali ke-2, lalu kat booth alaf21, Alhamdullillah, ternampak lak buku bro ni..terus saya sambar..tp pelik gak..1st time saya g booth alaf21 hari Selasa lepas x pulak nampak buku bro...

Saya ni mmg minat melukis...walopon x selawa mane..mcm yg bro cakap dlm buku, keinginan terangsang sbb tgk lukisan member yg mmg lawa pastu die berlagak x ingat donia..hehehe..

Saye cadangkan bro kuarkan buku pasal cara melukis background pulak..mesti akan jd panduan yg bergune buat beginner..

tenkiu.

gayour said...

cg
terima kasih kerana pernah meminati karya2 gua. gua terharu dengan semangat, kesungguhan, ikhtiar dan usaha encik untuk mendapat/membeli majalah humor kesukaan pada setiap kuaran.

sekarang lu dah keje, elok ganti balik duit mak lu yang lu mintak/pinjam dulu tu!
harharhar!

B3@r D 3@73r
member2 kat hostel memang licik pasal mengambil kesempatan! harharhar! nasib encik la jadi mangsa.
terima kasih banyak2 gua ucapkan kerana pernah bersusah payah meminati karya2 gua.
masa pesta buku hari tu, buku gua tu habih stok. diorang sedang print cetakan kedua masa encik datang dan cari. pasal tu tak ada. sori.
sekali lagi terima kasih kerana membeli buku gua. moga ada kebaikan dan manfaat.
insyAllah, buku gua volume 2 akan menyusul sebagai sumbangan dan tanggungjawab gua pada semua yang beminat pasal kartun.

senyum sentiasa

John Iverson said...

Assalammualikum...
Bro Gayour yg dihormati...
Respect your artwork... I've sett up my own art blog... I need a review from a professional such as yourself... It's an honor sir!!

sharifabdulrahman.blogspot.com

gayour said...

john iverson
waalaikumsalam
gua bukankan la hebat manapun. tapi tak apa la, lu dan jemput dan bagi kebenaran pada gua... nanti gua singgah tengok blog lu. boleh la gua kutuk, hina, keji dan caci apa yang patut.

harharhar!

peluncur angin said...

sabau jele

gayour said...

peluncur angin
tak perlu sabo lagi dah! encik dah boleh meluncur menikmati entri pertama. heh!

Jambang said...

Har Har Har!!! tak best!!!

gayour said...

jambang
huih, BESTnye blog ni! kagum! kagumm!

harharhar!

JasMaN said...

bro gayour..gua peminat lu bro..bro metalhead jg hebat melukis..aku pn metalhead jg..jg minat melukis tp aku xlah hebat..apa langkah pertama mau jadi pelukis dlm mjlh komik?