Friday, January 20, 2012

INDAH DALAM KENANGAN


INDAH DALAM KENANGAN

27 SAFAR 1433H – 21 JANUARI 2012

Lama tak update blog ni. Dah setahun! ARGHHHH! Bukan tak ada bahan nak masuk, ada banyakkkkkk… Cuma malas tak ingat! Kali ni rajin tak memasal, gua tampal la kisah beli jiwa raga ni. Gua tak kisah kalo korang suka dengan kisah ni. HEH! Kisah ni telah disiarkan dalam majalah G3 keluaran 01 November 2005 yang lalu. Dah lebih enam tahun. Ni bukan kisah cintan cintun, kisah mat rempit atau kisah remaja tegedik-gedik tunjuk lagak!Selamat membaca dan menikmati kisah INDAH DALAM KENANGAN




Cerita ni gua warnakan sendiri secara manual, bukan digital/photoshop kerana gua rasa lebih telus, seronok dan menjiwai setiap warna yang digunakan ( seni la kononnya! ) dalam menghasilkannya.

Bahan-bahan yang digunakan:
- empat keping watercolor paper
- satu akuarium kecil air
- brush murah
- Dr.Ph.Martin Water color
- arkilik cap ayam laga
- gesso*
*google sendiri la apa kebende menatang animal ganas gesso ni. Malas nak dedahkan!

IDEA

Lagi la malas gua nak cerita macam mana dapat idea cerita yang tak best ni. Tapi cerita sikit la. Begini kisahnya macam mana gua dapat idea;
Suatu hari masa gua jalan-jalan dengan lagaknya, tetiba hujung kasut koboi gua tesondol seketul taik itik angsa masih basah sebesar penumbuk… lalu mulut gua terus mencarut ikut sedap mulut di hadapan beberapa ekor kambing yang malu tersipu-sipu mendengar apa yang gua carutkan. PLING! Terus dapat idea cerita ni. HAR! HAR! HAR!

Jangan hanya indah dalam kenangan atau ingatan tapi
"... yang paling penting sentiasa mendoakan kami ".


Moga ada kebaikkan

18 comments:

matakucing said...

lukisan lu sungguh signature bro..citer pasal kubur ni kdg sedih tgk kawasan kubur semak samun. time pose jer naru kubur tu terang skit.

gayour said...

matakucing
tapi sekarang ni dah kira ok sket. banyak kawasan kubur dah bersih dan dijaga. tak la semak samun sampai boleh sesat!

yusof erman said...

bro,

mana nak dpt baju LOBO?

pernah terpikir nak hanta silkscreen. tp tanya lu lah dulu. sbb masih igt lagi dlm otak ni lebih kurang 10 tahun dulu gua nampak lu kerek sekali pakai baju lobo itam gmbr lobo sengih geget bibir berdarah.

masalahnya, di mana nak carik baju sebegitu? nak harap bundle. asik iron maiden je la bersepah yg ada

pernah pegi CM, ada, tapi bukan yg mcm lu pakai.

mana nak carik? gua dah airbrush scooter, buat mural graffiti kat bilik dinding 8 kaki jadik lobo 10 tahun lepas.

baju je tak dpt.

Seirizawa said...

salam brader Gayour...
apa kabar?
brader, gua nk tanya skit la..
mane nk dapat majalah Bersama Selamanya yg lu ade kuar dlu...
citer pasal Amar tuh...klu x silap, ade Vol. 1 dgn Vol.2...Vol. 3 xde ker..
ape2 pn gua respek lu brader...
lu mmg kartunis yg paling gua minat...gua klu beli majalah Ujang dlu semata2 nk lyn kartun lu jer...
hail to Gayour...hehehe

gayour said...

yusof erman
mana nak cari? harharhar!
lu carik kat bundle manapun tak jumpa pasal baju tu gua lukis sendiri.ya, diulangi... gua lukis sendiri. manual 100%. tak ada dua atau tiga. hanya SATU.

baju tu masih ada lagi. kadang2 gua pakai sambil belagak nak mampuih. HEH!

encik print sendiri je la.

the one and only lobo the main man!
boleh tengok lakaran LOBO yang gua buat kat - gayour.deviantart.com

seirizawa
memang tak ada jual dah koleksi Bersama Selamanya Vol 1 dan 2.

terima kasih kerana pernah meminati karya2 gua. moga cik sihat, bahagia dan dirahmatiNya sentiasa.


bersama selamnya

yusof erman said...

kalau manual lukis.maknanya, baju ori dari DC karya simon pun jatuh value siakkkkkkkk

hahahrhahrhar!

bro, dok subang kan? area mana?
gua keje kat usj 1.

---

takde manual nak buat bersamaselamanya ke utk jual?

1 color putih je wat sillhoute pun ok lah janji ada mat tepet kene junjung dgn bodybuilder tu sapa nama tah lupa!!!

gua nak seh!!!

Seirizawa said...

gile hebat tahap mentibang laut lukis sendri Lobo tuh...mmg gau respek abis...nggeeee!!!
bagus gak cdgn usop sontoloyo tuh tuh..kuar kn t-shirt bersama selamanya tuh...klu x pn letak gambar amar layan banging jer...baru best mcm lg best Myvi special edition (Woo..ooo..ooo)...har har har!!!

yusof erman said...

ngko ni sape ye?

nickname mengingatkan aku kpd porn hd aku tgk

maria ozawa

gayour said...

yusof erman
ya, karya ori. tak seperti t-shirt ulangcetak DC.
gua tinggal kat putra heights.
kalo lu nak tempah gua boleh usahakan untuk lukis dengan harga yang tak patut! HEH! tak la... dengan harga mampu bayar.

sila emel permintaan/tempahan kat gua kalo berminat - LOBO atau Bersama Selamanya

gayouriot@gmail.com


seirizawa
ya, memang bestos!

Admin said...

Salam, nak tanye kat mane ek u beli dr ph martin pigment colour.. I suke colour2 die pop tak hengat. ..

gayour said...

admin
tq kerana bertanya. dulu... ya dulu, dr ph. martin boleh dibeli kat central market, nyanyang art supplier dan vinus art supplier kat jalan petaling, kuala lumpur.
sekarang ni tak tau la diorang ada stok lagi atau tak. susah/payah nak dapat. cuba tanya kalo boleh oder. lagi satu cuba cari kat T-Square Trading Sdn.Bhd. kat belakng central market. cuba google tempat ni dulu apa yang ada.

kalo encik jumpa kat mana2 boleh dapatkan warna ni, sila bagi tau gua ya. gua sangat susah hati sekarang pasal stok ph martin gua makin pupus. uuuu...uuu...

Admin said...

Tq so much for d info. NanYang confirm dah x bawak, xpe yg selebihnye update kemudian.

Yazid Torpedo said...

bro! gua peminat susah mati lu sejak lu melukis utk majalah Ujang! hehehe.. ape kata lu komen2 sikit hasil seni gua kt blog gua.. gua tak se'terer lu, tp gua minat dgn seni ni.. peace yo!

http://yazidtorpedo.blogspot.com

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

cerita hari esok... di karang pada hari ini.... so pastikan hari ini dipernuhi dengan jalan cerita yang menarik utk tatapan anak cucu cicit kita akan datang.....

hari adalah cermin hari esok...... lama juga tak jengah blog nih... huhuhu

gayour said...

yazid torpedo
terima ksih kerana encik pernah meminati karya2 gua.
komen karya encik? nanti gua tengok dan akan hina, keji dan kutuk semahunya. HEH!

dotblogspotdotcom
pandai2 la anak cucu memilih/buat apa yang baik pasal semua yang baik telah dikarang. masing2 ada kepala yang ada otak dalamnya dan akal fikiran yang diberi tuhan. semua pandai2.

tak guna hanya cerita yang menarik kalo hanya untuk tatapan tapi tak diIKUT!

AjaD Da ChRoNic said...

terbaikkkkkkk

Fei Yan said...

lama tak update

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)